30 september 2024

PEPPOL: De toekomst van e-facturatie, maar is uw software er klaar voor?

Wat is PEPPOL?

PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) is een gestandaardiseerd netwerk dat de elektronische uitwisseling van documenten, zoals facturen, tussen bedrijven en overheden aanzienlijk vereenvoudigt. Het is een veilig en efficiƫnt systeem dat steeds meer aan belang wint, vooral nu de overheid het gebruik van e-facturatie actief stimuleert.

Hoe werkt PEPPOL?

PEPPOL maakt gebruik van een netwerk van gecertificeerde Access Points, die fungeren als toegangspoorten tot het netwerk. Bedrijven die willen deelnemen aan PEPPOL moeten zich aansluiten bij een Access Point en een uniek PEPPOL-ID verkrijgen. Zodra ze zijn aangesloten, kunnen ze elektronische documenten uitwisselen met andere deelnemers aan het netwerk, ongeacht hun locatie of het gebruikte softwarepakket.

Voordelen van PEPPOL

  • Snellere betalingen: E-facturen worden sneller verwerkt dan papieren facturen, wat kan leiden tot een verbeterde cashflow.
  • Minder fouten: Het risico op fouten bij het handmatig invoeren van factuurgegevens wordt geĆ«limineerd.
  • Lagere kosten: De kosten voor het afdrukken, verzenden en verwerken van papieren facturen worden bespaard.
  • Milieubewust: Het gebruik van e-facturatie draagt bij aan een verminderde papierverspilling.

Is uw software klaar voor PEPPOL?

Hoewel veel moderne facturatiesoftwarepakketten al standaard zijn uitgerust met PEPPOL-functionaliteit, is dit niet altijd het geval voor bedrijven met eigen software, zoals een ERP-systeem of maatwerkoplossingen. De integratie van PEPPOL in bestaande software kan complex zijn en vereist vaak technische aanpassingen om ervoor te zorgen dat deze correct kan communiceren met het PEPPOL-netwerk.

Wat als uw software niet klaar is?

  • U kunt geen e-facturen naar de overheid sturen: Vanaf 1 januari 2025 is het voor leveranciers aan de overheid verplicht om e-facturen via PEPPOL te versturen. Als uw software niet compatibel is, kunt u niet voldoen aan deze wettelijke verplichting.
  • U mist de voordelen van e-facturatie: Zelfs voor B2B-transacties biedt PEPPOL tal van voordelen, zoals snellere betalingen, minder fouten en lagere kosten. Als uw software niet klaar is voor PEPPOL, mist u deze kansen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.
  • U loopt achter op uw concurrenten: Steeds meer bedrijven stappen over op e-facturatie via PEPPOL. Als u niet meegaat in deze trend, loopt u het risico achterop te raken en uw concurrentiepositie te verliezen.


Uitdagingen bij de implementatie van PEPPOL

  • Technische complexiteit: Het integreren van PEPPOL in bestaande software kan complex zijn en vereist specifieke technische kennis.
  • Tijdsdruk: De deadline voor de verplichte e-facturatie voor de overheid nadert snel, waardoor er tijdsdruk ontstaat om de aanpassingen tijdig te implementeren.
  • Kosten: De implementatie van PEPPOL kan een investering vergen, zowel in tijd als in geld.

DMVH: Uw partner voor PEPPOL-implementatie

DMVH heeft de expertise en ervaring om u te helpen bij het implementeren van PEPPOL in uw software, ongeacht of het gaat om standaard software of maatwerksoftware. Wij bieden oplossingen op maat die aansluiten bij uw specifieke behoeften en zorgen ervoor dat uw software tijdig klaar is voor PEPPOL.

  • Analyse van uw huidige software: Wij beginnen met een grondige analyse van uw bestaande software om de benodigde aanpassingen in kaart te brengen.
  • Ontwikkeling van maatwerkoplossingen: Indien nodig ontwikkelen wij specifieke softwarecomponenten om uw systeem te verbinden met het PEPPOL-netwerk.
  • Integratie en testen: Wij zorgen voor een naadloze integratie van de PEPPOL-functionaliteit in uw software en voeren uitgebreide tests uit om de correcte werking te garanderen.
  • Training en ondersteuning: Wij bieden training en ondersteuning aan uw medewerkers om ervoor te zorgen dat zij de nieuwe functionaliteit optimaal kunnen benutten.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over hoe wij u kunnen helpen bij de implementatie van PEPPOL.

DMVH: Uw partner voor software op maat en PEPPOL-aanpassingen. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst van e-facturatie.



7 redenen waarom maatwerksoftware de investering waard is

Wat als je software kon bouwen die perfect aansluit bij jouw unieke bedrijfsprocessen? Ontdek de 7 voordelen van maatwerksoftware die je niet mag missen.

7 oktober 2024

De toegevoegde waarde van IoT-integratie in de logistieke sector

Benieuwd hoe maatsoftware met IoT-integratie uw logistiek in uw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen? Ontdek in onze blog 8 unieke voordelen zoals real-time monitoring, voorspellend onderhoud en supply chain optimalisatie die u een voorsprong geven op de concurrentie.

24 september 2024

10 geheimen van veilige software op maat

Wil je weten hoe je maatwerksoftware echt veilig kunt maken? In deze whitepaper ontdek je de 10 cruciale stappen voor het ontwikkelen en onderhouden van beveiligde software die volledig is afgestemd op jouw bedrijfsnoden.

10 september 2024

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x